MIJN HARTEKIND: MAAK KENNIS MET LUC LODEWIJK

Bauke Lodewijk

( Lid van team: Knokken met je Hart )

van totaal € 3.500 (91%)
Doneer nu

MIJN HARTEKIND: MAAK KENNIS MET LUC LODEWIJK.

In oktober werd de zoon van oprichter Bauke Lodewijk geboren, Luc Lodewijk. Nog geen 6 weken oud en er ging iets mis. Luc werd apatisch, dronk niet meer; met grote spoed werd Luc opgenomen in het UMC te Amsterdam.

Na 2 dagen op de intensive care te hebben gelegen werd het RS virus geconstateerd bij Luc, maar hij was zo ernstig ziek wat voor de doktoren een raadsel was. Na een aantal dagen werd Luc naar de kinderafdeling van Blaricum gebracht en hier werd door een co-assistent een hartruis ontdekt. De ruis duidde op een VSD met een vernauwing in de longslagader. Deze was tijdens alle voorgaande checks, en ook de echo’s gemist. In de 20 weken echo had deze dusdanige grote VSD opgemerkt moeten worden.  Een wonder dat hij het overleefd heeft. Luc was een Hartekind. Na vele bezoeken aan het ziekenhuis werd besloten dat de enige optie een openhartoperatie was.

Luc zou worden geopereerd aan een VSD. Een ventrical septum defect, in andere woorden een gat in zijn hart, maar Luc had ook een vernauwde longslagader. Doordat zijn hartje zo hart moest werken maakte zijn lichaam een extra kamer aan in het hartje. De openhartoperatie was nodig.

Na een zware operatie is Luc 100% hersteld. De zorg die Luc ontving was uitstekend, maar het kan nog beter. Luc heeft heel veel geluk gehad en wij helpen graag mee om stichting Hartekind te ondersteunen om te zorgen dat meer kinderen geholpen kunnen worden, dat er meer onderzoeken gedaan kunnen worden.

Na dit allemaal is bij het gezin duidelijk naar voren gekomen dat gezondheid boven alles gaat en met dat doel is dit unieke event in het leven geroepen. Gezondheid, fitheid en vitaliteit is niet voor iedereen een keuze, wees er bewust van.

Luc heeft geknokt, nu moeten wij ervoor zorgen dat andere kindjes dat niet hoeven te doen! Knokken met je hart!

Bekijk alle
€ 10 21-12-2019 | 12:38
€ 50 14-12-2019 | 08:39 Wij gunnen ieder kind een gezond leven om te kunnen spelen en te genieten zoals het voor een kind hoort te zijn!
€ 100 11-12-2019 | 22:43 Hey Tarzan, Mooi dat je op deze wijze je echte gevoelens kunt tonen en iets terug kunt doen. Respect!
€ 25 09-12-2019 | 08:39 Fantastische doel wat wij graag willen steunen. Zet hem op Bauke en al je mede knokkers
€ 10 08-12-2019 | 15:23 Onze dochter is met 7 jaar geopereerd aan haar hart daarom steunen wij het goede doel stichting hartekinderen